Natuurpunt

Natuurpunt is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor natuurbehoud in Vlaanderen. Gesteund door 90.000 leden zetten duizenden vrijwilligers zich dagelijks in om bedreigde planten, dieren, biotopen en landschappen te beschermen. Daartoe kopen en beheren we honderden natuurgebieden, brengen we de staat van de natuur in kaart en treden we in dialoog met beleidsmakers. We brengen mensen in contact met de schoonheid en kennis over de natuur via vorming en publieksacties. Jaarlijkse verwelkomen we meer dan 2 miljoen bezoekers in onze natuurgebieden. 

Natuurpunt beschermt al meer dan 50 jaar planten, dieren en hun natuurlijke omgeving in Vlaanderen. Zodat we nu én in de toekomst van de natuur kunnen genieten. In de vereniging zijn duizenden vrijwilligers actief. Hiermee geeft Natuurpunt in heel Vlaanderen een gezicht aan de natuur.

De werking steunt op drie pijlers: natuureducatie, natuurbeheer en natuurstudie. Anno 2013 heeft Natuurpunt 612 natuurgebieden, wat samen goed is voor ruim 20.000 hectare. Natuurpunt is met meer dan 90.000 leden de grootste Vlaamse natuurvereniging.

 

Zij hebben dit project gekozen

Pagina's