FAQ

Wat is Samen Groener precies?

Samen groener is het peterschapsprogramma van Lampiris. Voor elke nieuwe klant die je als bestaande klant aanbrengt, krijg je € 30. En aangezien we allemaal graag een positieve impact willen hebben op onze gemeenschap, bieden we je de kans om deze € 30 te delen met een project dat aanleunt bij de waarden van Lampiris (groen, maatschappelijk verantwoord, menselijk, transparant, lokaal, intelligent). Via het platform kun je aan je kennissen laten weten dat je dit project steunt.

Waarom delen de peters hun opbrengsten met een project?

Samen groener is ontstaan omdat de Lampiris-klanten hun omgeving wilden aanmoedigen duurzamere keuzes te maken. Daarom hebben we besloten ons peterschapsprogramma te koppelen aan een aantal projecten die aanleunen bij onze waarden (groen, maatschappelijk verantwoord, menselijk, transparant, lokaal, intelligent).
Als peter bepaal je zelf welk deel van je opbrengsten je aan het project van je keuze wil schenken. Hoe groter dit gedeelte, hoe meer we je profiel in de kijker zetten op de startpagina.
Zo dragen we samen ons groene, positieve en menselijke steentje bij.

Hoe kan ik peter worden?

Om peter te worden hoef je je enkel in te schrijven op de website www.samengroener.be. Daarna kun je je profiel gemakkelijk delen via e-mail, Facebook en Twitter.

Wie kan deelnemen aan Samen groener?

Iedereen kan klant van Lampiris worden via Samen groener.

Wie kan peter worden bij Samen groener?

Alle klanten kunnen peter worden bij Samen groener.
Ben je nog geen klant, maar wil je graag deelnemen aan deze actie? Geen probleem: maak een profiel aan en deel de peterschapslink met je vrienden. Daarna kun je de website www.samengroener.be raadplegen om de lijst te zien van mensen die klant zijn geworden via je link. Om je opbrengsten te innen moet je ons wel een geldig Lampiris-klantennummer bezorgen. In theorie moet dit natuurlijk jouw nummer zijn, maar je kunt er ook voor kiezen het klantennummer van je ouders of een van je kennissen te geven als je nog moet wachten voor je zelf klant wordt van Lampiris.

Hoe kan ik mijn profiel in de kijker zetten?

Op de pagina ‘Een peter kiezen’ worden de profielen geklasseerd volgens het grootste aantal petekinderen. Dus hoe meer petekinderen je hebt, hoe hoger je in het klassement zult staan. Praat erover met je familie, vrienden en kennissen, en gebruik de sociale media om je engagement voor het project dat je steunt in de kijker te zetten.

Ik ken geen Lampiris-klanten, hoe kan ik dan een peter vinden?

Samen groener helpt je een peter te vinden: kijk ofwel op de pagina ‘Een peter kiezen’ ofwel op de projectenpagina, waar je kunt zien welke peter welk project ondersteunt.

Kan ik het bedrag van mijn bijdrage aan het project veranderen?

Ja, je kunt je bedrag gemakkelijk aanpassen in je profiel op Samen groener. Let op, deze wijziging geldt enkel voor je toekomstige petekinderen, niet voor wie al is ingeschreven op het moment van de verandering.

Kan ik een project indienen?

Ja, graag zelfs! Ga daarvoor naar de pagina Projecten, klik op ‘Wenst u een ander project voorstellen?’ en vul het daartoe bestemde formulier in. We zullen het project analyseren om ons ervan te vergewissen dat het aanleunt bij onze waarden. Als dat zo is, plaatsen we het op Samen groener.

Ik heb een project ingediend dat aanleunt bij de waarden van Lampiris, maar ik zie het toch niet online?

We zetten slechts een beperkt aantal projecten online, voor een beperkte tijdsduur. Nog wat geduld, je project zal binnenkort online komen. Misschien kun je alvast een kijkje nemen bij de andere projecten? ;-)

Wanneer krijg ik de opbrengsten?

Daarvoor moet je op Samen groener de pagina ‘Mijn opbrengsten’ openen en een storting aanvragen. Je opbrengsten worden uitbetaald in de vorm van een korting op de voorschotfactuur van Lampiris die volgt op je aanvraag (als we de aanvraag voor de 21e van de maand ontvangen). Je moet minstens 1€ persoonlijke winst hebben om een betaling te kunnen aanvragen.
Voor de opbrengsten van het project dat je steunt, hoef je niets te ondernemen. Dat regelt Lampiris allemaal met de betrokken personen van het project.

Wat moet mijn petekind doen?

Je petekind moet zich eenvoudigweg online via Samen groener inschrijven.

Het bedrag afgetrokken van mijn voorschotfactuur is niet gelijk aan het bedrag op mijn Samen groener-account. Hoe kan dat?

Als je nog aanmaningskosten moest betalen, worden die rechtstreeks afgetrokken van je opbrengsten. Als je denkt dat er iets anders is misgelopen met de facturatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantendienst.

Ik krijg e-mails via Samen groener. Delen jullie mijn gegevens met derden?

Nee. Op je profiel kun je zelf kiezen of je e-mails met vragen over het project dat je steunt, wilt ontvangen of niet. Als je geen e-mails meer wilt ontvangen, dan kun je dit aanpassen in je profiel op Samen groener.

Ik word petekind, wat is mijn voordeel?

Je profiteert automatisch van de meest voordelige promotie. Bovendien kun je ook peter worden, een project steunen en opbrengsten inzamelen.